Yogaschool Joos wil u te Dendermonde en omstreken door middel van yoga, asana's en meditatie begeleiden in uw groei naar meer bewustwording en vormkracht.

Verdere informatie over de doelstellingen van de yogalessen bij Yogaschool Joos

De yogavorm die wordt aangeboden, is uiterst geschikt voor de huidige mens. Vertrekkende vanuit vrije, klare en levendige ideeën geven we de yogaoefening (asana) vorm. We knopen daarmee aan bij een geestelijke bron van vrije gedachten die de mens in staat stelt zich onbegrensd en in alle vrijheid te ontplooien. Vanuit die bron kan het bewustzijn worden ‘geschoold’ en geordend: we ontwikkelen een klaar en beschouwend denken, wijdere en lichtere gevoelens en een meer gestuurde wilskracht. Dat heeft dan weer een gunstige invloed op het fysieke lichaam en de levenskrachten.

Uit een fysiek oogpunt bekeken, ligt de focus in de eerste plaats op het versterken van de rug, meer bepaald de borstwervelkolom of middenrug. Immers, de rug ‘draagt’ de mens en is daarom uiterst belangrijk voor het gezond houden van het hele menselijke organisme. In de nabijheid van de borstwervels liggen bovendien ook vitale organen zoals hart en longen. Een gezonde rug is krachtig maar ook soepel en licht. Nieuwe, fijnzinnige gevoelens en gewaarwordingen kunnen beter worden opgenomen en de ademhaling wordt vrijer en zachter.

Deze zelfversterking door middel van yoga is zeker in deze tijden zinvol, aangezien de mens door de uiterlijke omstandigheden in zijn levenswijze, sociale bezigheden en gezonde ontplooiing zwaar onder druk is gekomen. Het beschouwende en heldere denken bijvoorbeeld dat door middel van deze yoga wordt ontwikkeld, kan al een grote hulp zijn in het licht van de uitdagingen die de huidige tijd ons aanreiken.

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies voor website-optimalisatie en statistieken. Voor meer info lees onzeprivacy policy